Međunarodna konferencija robotike i elektronike

poster smallU sklopu projekta INFIRO: Integrirani laboratorijski pristup robotici i mehatronici kroz fiziku (Integrated physics approach to robotics designed laboratory) na Fizičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakultetu u Zagrebu će se 29. i 30. studenog 2013. održati Međunarodna konferencija robotike i elektronike.

U protekle dvije godine projekt je okupio desetine nastavnika osnovnih i srednjih škola promovirajući laboratorijsku nastavu elektronike i robotike osnaženu i prožetu temeljnim konceptima prirodoznanstvene grupe predmeta, napose fizike. Održane su dvije međunarodne ljetne škole na kojima je preko stotinu učenika testiralo edukacijske dosege posebno pripremljenih laboratorijskih vježbi iz korpusa osnovne i napredne elektronike, te uvodnog i kreativnog kursa robotike i mehatronike.

Završna konferencija projekta priprema se u cilju sakupljanja i sažimanja pozitivnih iskustava u rada tijekom protekle dvije godine. Kolege iz Slovenije, kao izvornik iskustava korištenih u ovom projektu transfera inovacija, prezentirat će novija postignuća i rezultate kojima su dogradili svoja radna postignuća u posljednjem desetljeću. Partneri iz Hrvatske pokazat će svoje dosadašnje rezultate, ali i razmišljanja i planove za unapređivanje nastave u srednjim strukovnim školama. Turski i Rumunjski partneri također će se svojim različitim iskustvima pridružiti nadogradnji projekta. Svoja spoznaje i razmišljanja prezentirat će i kroz demonstracije posebno kreiranih vježbi.

Projekt INFIRO provodi se u sklopu programa Leonardo da Vinci Prijenosa inovacija (TOI) u okviru Programa za cijeloživotno učenje, financiranom od Europske komisije. Nositelj INFIRO projekta je Sveučilište u Zagrebu, a voditelj je prof. dr. sc. Darko Androić s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. Partneri projekta su Sveučilište u Ljubljani; Srednja škola Mate Blažine, Labin; Elektrostrojarska škola Varaždin; Karabuk University, Turska; Association for Education and Sustainable Development, Rumunjska.

Više informacija o projektu dostupno je na: http://infiro.pmf.unizg.hr. Svoja će iskustva članovi konzorcija podijelit s širom javnosti i na Okruglom stolu. Događanja na konferenciji imat će 29. Studenog 2013. godine otvoreni karakter. Stoga nas posjetiti u petak između 15 i 18 sati u prostorijama (F25) Fizičkog odsjeka PMF-a, Bijenička 32, Zagreb.

 
Home | News | INFIRO Summer school | Multimedia | Downloads | Robotics course | Summer School 2012 | Summer School 2013 | INFIRO International Conference
Copyright INFIRO 2024.